Over ons

Woolconcept is een Belgische producent die milieuvriendelijke, recycleerbare en luchtreinigende bouwmaterialen op basis van schapenwol levert aan avantgardistische ontwerpers, constructeurs en eindgebruikers.

OVER ONS - Woolconcept® werd in 2012 opgericht door het dakbedrijf Zanzen & Fils om een milieuvriendelijke, natuurlijke oplossing voor traditionele isolatie aan te bieden en zo de plaatsing ervan zo eenvoudig mogelijk te maken voor arbeiders van bouwondernemingen. De volgende missie van Woolconcept® was om functionele, natuurlijke en edele alternatieven voor traditioneel bouwmateriaal te produceren, met het oog op een grotere duurzaamheid van de bouwsector en ten gunste van ieders gezondheid en welzijn. In een eerste fase werd de isolatie geïmporteerd uit Duitsland, om snel erna een volledig Belgisch productieproces te bereiken met Belgische wol. Sinds 2016 produceert Woolconcept® volledig zelfstandig!

Al meer dan tien jaar werkt Woolconcept® samen met belangrijke partners in de wolsector voor de ontwikkeling van (geluids)isolatie op basis van schapenwol - een unieke, overvloedig aanwezige en hernieuwbare vezel die volledig binnen de Belgische cultuur past. Hiermee biedt het zijn klanten een betrouwbaar alternatief voor synthetische opties. Woolconcept® streeft er ook naar om een 300 jaar oude en vergeten sector nieuw leven in te blazen, de fokkers en lokale teelt te valoriseren en een materiaal voor duurzaam bouwen in de 21ste eeuw te optimaliseren.

Woolconcept® werd opgericht door bouwprofessionals, geboeid door kwaliteit en duurzaamheid. Het team probeert constant om de grenzen van de transformatie van wol te verleggen, om de kwaliteit van de producten te verbeteren en om gezonde en duurzame oplossingen te bedenken die voldoen aan de behoeften van de sector en zijn actoren.