Over ons

Woolconcept is een Belgische producent die milieuvriendelijke, recycleerbare en luchtreinigende bouwmaterialen op basis van schapenwol levert aan avantgardistische ontwerpers, constructeurs en eindgebruikers.

DUURZAAMHEID EN BOUW - Opgericht in 2012 door het dakbedrijf Zanzen & Zonen, werd Woolconcept® gecreëerd met als eenvoudig doel: weg te stappen van conventionele isolatiematerialen en een ecologisch en natuurlijk alternatief aan te bieden. Door het gebruik van schapenwol en het ontwikkelen van functionele oplossingen, heeft Woolconcept® zich tot doel gesteld duurzaamheid in de bouwsector te bevorderen, terwijl het de gezondheid en het welzijn van iedereen verbetert.

100% BELGISCHE PRODUCTIE - Aanvankelijk werden de isolatiematerialen geïmporteerd uit Duitsland. Omdat er in België veel schapenhouders zijn en er voldoende wol beschikbaar is om de hele sector van isolatiematerialen te voorzien, werd de productie van isolatiematerialen al snel naar België verplaatst. Sinds 2016 is Woolconcept® onafhankelijk in zijn exploitatie!

CONSTANTE VERNIEUWING - Al meer dan tien jaar werkt Woolconcept® samen met belangrijke partners om isolatie- en geluidsisolatieproducten te ontwikkelen voor professionals en particulieren, gemaakt van schapenwol. Deze unieke, overvloedige en hernieuwbare vezel, die diepgeworteld is in de Belgische cultuur, biedt klanten een milieuvriendelijk alternatief voor synthetische opties.

DE WOLBONDGENOTEN - Scheerders, sorteermachines, wassers... Woolconcept® werkt niet alleen. Er zijn tal van actoren in de Belgische wolindustrie. Samen vormen we een netwerk van partners die informatie uitwisselen, samenwerken en werken aan de ontwikkeling van de sector.

EEN VERGETEN SECTOR HERSTELLEN - Woolconcept® streeft naar het revitaliseren van een eeuwenoude sector die al 300 jaar bestaat door middel van acties die gericht zijn op Positieve Economie: het bevorderen van menselijke interacties en het waarderen van lokale schapenhouders en alle wolbontgenoten, terwijl de technische kwaliteit van wol wordt geoptimaliseerd.

EEN TEAM - Woolconcept® is opgericht door professionals in de bouw die gepassioneerd zijn over kwaliteit en duurzaamheid. Sinds september 2022 hebben Jérémy en William Zanzen hun project verrijkt met hun respectievelijke vaardigheden en kennis. Jérémy brengt zijn digitale expertise in en ontwikkelt nieuwe producten. William heeft ervaring op het gebied en benut deze om relaties op te bouwen met schapenhouders en partners in de sector. Hij volgt momenteel een opleiding in het scheren van wol.

Woolconcept® streeft er voortdurend naar de grenzen van woltransformatie te verleggen met als doel de kwaliteit van de producten te verbeteren en gezondere en ecologisch minder belastende oplossingen te ontwerpen die voldoen aan de behoeften van de industrie en haar stakeholders.